Αργυρό: Silver
Πουλί: Bird

Το Αργυροπούλι (αργυρό = Silver + πουλί = Bird) πήρε το σύγχρονο όνομά του μετά από ένα πολύ σπάνιο είδος πάπιας, ασημένιας πάπιας, που βρήκε καταφύγιο στην κοντινή λίμνη, εξ΄ου και το έμβλημα, το σύμβολο του χωριού. Είναι γεγονός ότι η ίδια η φύση ξέρει τι είναι καλύτερο για τα παιδιά της, τη χλωρίδα και την πανίδα μιας περιοχής! Ας την ακούσουμε!

Ο αρχαίος ποιητής Όμηρος αναφέρεται σε μια πόλη που ονομάζεται «Ηλένη» η οποία είχε συμμετοχή στον Τρωικό πόλεμο και πιθανότατα είναι η μεταγενέστερη «Λιμόνι» της κλασικής εποχής, μια πόλη με εύφορη βοσκή που αρδεύτηκε από τα νερά της πηγή «Μάτι». Τα ερείπια του φρουρίου ή της ακρόπολης εξακολουθούν να υπάρχουν στο λόφο «Καστρί» βόρεια του Αργυροπουλίου.

Ο θρύλος λέει ότι κάτω από αυτή τη λίμνη υπάρχει μια ολόκληρη πόλη με το ναό του Πλούτωνα που φυλάσσεται από δράκους που σκάβουν και ανακατεύουν τα νερά, και έτσι για δεκάδες χρόνια στο παρελθόν ο φόβος κυριάρχησε όλους όσους ήθελαν να κολυμπήσουν στα νερά της!

Silver wing Silver wing Silver wing
Olive tree branches
Ιστορία
Olive branches at night Silver background

Τοπικό προϊόν

Τα τοπικά προϊόντα: Τα σημαντικότερα επαγγέλματα του λαού είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Παράγουν όχι μόνο αποξηραμένα φρούτα, όπως αμύγδαλα και καρύδια, αλλά και φρέσκα φρούτα όπως αχλάδια, ροδάκινα και μήλα. Υπάρχει επίσης ένας σημαντικός αριθμός ελαιώνων με μερικές γνωστές ποικιλίες όπως: «Άμφίσσης», «Μεγάρων», «Κορωνέικη» και «Καλαμών».

Οι ιδιαίτερες ποικιλίες που καλλιεργούμε είναι αυτές της «Αμφίσσης» και της «Κορωνέικης» που θεωρούνται οι πιο ανθεκτικές για να αντέξουν το σκληρό κλίμα του Αργυροπουλίου. Δεν είναι λοιπόν περίεργο το γεγονός ότι μερικά δέντρα έχουν φτάσει τα 400 χρόνια ζωής! Η ποιότητα του ελαιολάδου που παράγεται είναι εξαιρετική, εξαιρετική, εξαιρετική! Παράγεται χαμηλής οξύτητας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, υψηλής θρεπτικής αξίας και πλούσιο σε βιταμίνες. Σύμφωνα με τον Ιπποκράτη – τον πατέρα της ιατρικής – στην αρχαία Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε για να θεραπεύσει τις γαστρεντερικές διαταραχές και  εφαρμοζόταν επίσης και στις πληγές.